Strand Modellfly Klubb ble stiftet i 1975 av 3 ivrige ungdommer.

I den spe begynnelsen gikk det helst i linestyrte modeller med Cox-motorer. I mange år hadde klubben tilholdssted i det gamle kommunehuset på Tau. Dette ble revet for en del år siden, og siden den tid har klubben ikke hatt noe fast lokale. Det hindrer oss derimot ikke å treffes for å fly, samt å drøse over en kopp kaffe. Nå treffes vi stort sett når vi er ute for å fly.

Klubben har etablert en modellflystripe på Kvamaheia. Denne blir brukt av alle medlemmene som ønsker å fly med motorfly, helikopter etc. Ellers benytter vi oss også av fjelltopper til å fly seilfly. Taurafjellet, Leite, Almåsen osv. er populære flysteder for seilfly. Vi velger fjelltopp alt etter vindstyrke og retning.

Styret består av 3 medlemmer. Ronny Fjelde sitter som leder. Nils Reinert Grødem og Anders Gausland sitter som styremedlemmer.